Skip to main content

Houdbaarheid worstenbroodjes

ambachtelijk-molen

Heerlijk vers worstenbrood uit Brabant besteld of gekocht? Natuurlijk valt het dan aan te raden om een vers worstenbroodjes op korte termijn te consumeren. Maar mogelijk heeft u hier niet de tijd voor. Worstenbroodjes kunt u op verschillende manieren bewaren zodat u ze op een geschikter moment kunt eten. Worstenbroodjes worden gemaakt van een aantal basisingrediënten die, mits ze op de juiste manier bewaard worden, vrij lang goed blijven. Zo kunt u altijd genieten van een heerlijk Brabants worstenbroodje op het moment dat het u uitkomt. Even in de magnetron, pan of airfryer en klaar! Lees er hier meer over.

Worstenbroodjes bewaren

Wanneer we worstenbrood kopen wordt dit vaak in een plastic zak verpakt. Deze zak houdt het deeg soepel en zorgt ervoor dat het niet uitdroogt. Deze zak is niet vacuüm, maar geeft wel voldoende lucht aan het deeg. In tegenstelling tot wat velen denken kunt u pas gekocht worstenbrood het beste in de koelkast leggen om ze hier bewaren. Leg worstenbrood bij voorkeur dus niet in de voorraadkast of kelder. Dit kan het worstenbroodje een stuk taaier maken. De koelkast houdt de broodjes ook koel. Worden ze toch hard? Maakt u zich dan geen zorgen. Een paar minuten opwarmen en u heeft de juiste smaak te pakken. Let wel op: houd de worstenbroodjes nooit langer dan vier dagen in de koelkast.

Worstenbroodjes invriezen

Ook is het mogelijk om uw worstenbrood, indien vers gekocht, ingevroren worden. Op deze manier kunt u het voor weken, soms zelfs maanden goed houden. Zorg er in ieder geval ook bij het invriezen voor dat de worstenbroodjes in een luchtdichte zak of verpakking zitten. Anders kunnen ze aangetast worden door de koude temperatuur en drogen de worstenbroodjes uit. Voor het opwarmen kunt u twee richtlijnen aanhouden: 12 tot 13 minuten in de oven verwarmen wanneer ze bevroren zijn, wanneer ontdooid echter zo'n 9 minuten lang. De oven moet om de perfecte smaak te verkrijgen op 175 graden Celsius verwarmd worden.

Speciale worstenbroodjes

Niet alleen de gebruikelijke worstenbroodjes kunt u langer bewaren door ze te koelen of in te vriezen. Heeft u ook onze speciale worstenbroodvarianten al een geprobeerd? Zo kunt u bij ons een vegetarische variant bestellen en zelfs een worstenbroodje dat bereid is met beslag waarin speciaalbier is verwerkt. Ook miniworstenbroodjes – geschikt voor een borrel of ander feestje – zijn makkelijke tussendoortjes die u in enkele minuten opgewarmd heeft in de oven of magnetron. Dé lekkere traktatie tijdens een verjaardag of een fijne verrassing in het bedrijf.

Vandaag besteld morgen in huis

De échte Brabantse worstenbroodjes van Worstenbroodjeskopen.nl kunt u met een paar muisklikken via onze website bestellen. Binnen een dag ontvangt u dan gewoon via PostNL een pakketje met daarin uw worstenbroodjes. Bent u niet thuis? Maakt u zich dan geen zorgen. De pakketjes kunnen dankzij hun vorm en handige verpakking zo door de brievenbus.