Vegetarische worstenbroodjes: lekker en bewust

vegetarische-worstenbroodjes-uit-hilvarenbeek

Het Brabantse worstenbrood is een bekende lekkernij dat sinds maart 2016 zelfs een vermelding op de lijst met waardevol en uniek immaterieel erfgoed van Unesco heeft. Ooit bedacht om het vlees langer te kunnen bewaren door het in deeg te rollen, tegenwoordig een populaire hap die overal en altijd gegeten kan worden. Met de groeiende vraag naar vleesvervangende producten, is er natuurlijk ook gedacht aan een waardig alternatief voor deze traditionele heerlijkheid: vegetarische worstenbroodjes.

Waarom vegetarische worstenbroodjes bedacht zijn 

Het worstenbroodje is een zeer veelzijdige hap. Niet alleen is het heel lekker, het vult ook goed, kan goed bewaard worden en is zowel warm als koud te eten. Het is daarom ook logisch dat deze delicatesse zo populair is, haast iedereen kan er van genieten. Maar dit gold tot voor kort niet voor vegetariërs en daar moest iets aan gedaan worden. In Nederland is ongeveer 5% van de bevolking een vegetariër. Dat lijkt misschien niet veel, maar dat zijn toch 850.000 mensen die niet mee kunnen genieten van de worstenbroodjes. Dat is zonde en tevens totaal onnodig, want met de huidige ontwikkelingen in de vleesvervanger-industrie is het creëren van een worstenbroodje zonder vlees prima mogelijk en zelfs vele malen beter voor het milieu. De vleesproductie drukt namelijk zwaar op de CO2-voetafdruk van Nederland en het kiezen voor een vervangend product wordt daarmee steeds aantrekkelijker.

Is een vegetarisch worstenbroodje net zo lekker als het origineel​? 

Als je het ons vraagt, is het vegetarische worstenbroodje net zo lekker als het worstenbrood dat vlees bevat. Maar ze zijn natuurlijk niet helemaal hetzelfde, want er worden andere ingrediënten gebruikt. Toch zijn de verschillen niet zo groot als misschien gedacht wordt, want het deeg en de bereidingswijze is exact hetzelfde voor beide varianten. Het vlees wordt vervangen door een vegetarisch gehakt, wat voor een groot deel uit een mix van ei en soja bestaat. Door hier kruiden aan toe te voegen, wordt een smaak gecreëerd die zo dicht mogelijk bij het origineel komt.  

De lekkerste vegetarische worstenbroodjes thuisbezorgd 

Bij De Echte Bakker Jan Swaanen vind je de lekkerste vegetarische worstenbroodjes. Het mooiste van alles is dat deze ook nog eens thuisbezorgd worden. Dankzij de speciale verpakking kunnen de worstenbroodjes gewoon door de brievenbus, dus u hoeft niet thuis te zijn om de bestelling aan te nemen. Of u komt langs bij onze bakkerij in Hilvarenbeek. Heeft u nog vragen over onze vegetarische worstenbroodjes of onze bestelservice? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag.  

Openingstijden

 • Maandag
  07:30 - 18:00
 • Dinsdag
  07:30 - 18:00
 • Woensdag
  07:30 - 18:00
 • Donderdag
  07:30 - 18:00
 • Vrijdag
  07:30 - 18:00
 • Zaterdag
  07:30 - 16:00
 • Zondag
  Gesloten

Contact

 • Worstenbroodjeskopen.nl
 • Apollostraat 1
 • 5081 GS Hilvarenbeek
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
logo-Jan-Swaanen-witte-letters-a77beeb6
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites