Hoe lang moeten worstenbroodjes in de oven?

worstenbrood-koffie

Worstenbroodjes zijn op en top Brabants, maar veroveren langzaam maar zeker heel Nederland. Het worstenbroodje is van traditionele volkstussendoortje uitgegroeid tot een symbool van een hele provincie. En dat is toch best knap van zo'n broodje. Het is dan ook niet gek dat worstenbroodjes inmiddels in allerlei variaties, samenstellingen en ingrediënten verkrijgbaar zijn. Hieronder leest u meer over onze worstenbroodjes voor in de oven. Waar moet u op letten bij het afbakken? Hoe lang moeten ze in de oven om afgebakken te worden? Maar ook hoe lang een worstenbroodje in de oven moet om het beste en meest knapperige resultaat te verkrijgen.

Een veelzijdig broodje

De exacte oorsprong van het worstenbrood is niet zeker, maar het worstenbrood begon als tussendoortje voor het gewone volk. Brabantse slagers verwerkten het resterende vlees tot worsten of gehakt en omhulden het vervolgens met deeg. Dit resulteerde in een makkelijke snack die inmiddels niet alleen als tussendoortje, maar ook als traktatie of lunch dient. Daarmee is worstenbrood een authentiek Nederlands gerecht dat erg veelzijdig en eigenlijk op ieder moment van de dag te eten is.

Een worstenbroodje opwarmen: zo doe je dat

Het is mogelijk om een worstenbroodje op allerlei verschillende manieren op te warmen. Van koekenpan tot barbecue: er is al op vele manieren geprobeerd om de lekkernij te bereiden. Toch blijven de oven en magnetron de populairste manieren om op een eenvoudige en snelle manier worstenbroodjes op te warmen. Wanneer een worstenbroodje niet bevroren is, kunnen ze beter voor een korte tijd in de oven. Verwarm de oven dan ook eerst rond de 170 tot 180 graden Celcius en bak vervolgens de worstenbroodjes zeven minuten lang. Wanneer een oven niet voorhanden is, kan de magnetron ook prima dienen als opwarmer. Houd hierbij voor ieder worstenbroodje 20 seconden opwarmtijd aan. Dus voor één worstenbroodje 20 seconden, voor 2 worstenbroodjes veertig seconden, enzovoorts.

De lekkerste worstenbroodjes thuisbezorgd

De lekkerste worstenbroodjes koopt u bij Echte Bakker Jan Swaanen. Bij ons vindt u niet alleen de traditionele worstenbroodjes, u vindt ook unieke moderne varianten. Wat te denken van vegetarische worstenbroodjes? Of worstenbroodjes die bereid zijn met een beslag van speciaalbier? Bij Echte Bakker Jan Swaanen weten we wat mensen lekker of bijzonder vinden. En dat merkt u terug in het assortiment. Worstenbroodjes kunt u bij ons in de bakkerij in Hilvarenbeek kopen of bestellen via de webshop. De worstenbroodjes worden dan via de post bij u thuisbezorgd. Ongelooflijk maar waar: onze worstenbroodjes passen gewoon door de brievenbus dankzij de speciale verpakking. Ideaal voor een tussendoortje op kantoor of gewoon zomaar.

Openingstijden

 • Maandag
  07:30 - 18:00
 • Dinsdag
  07:30 - 18:00
 • Woensdag
  07:30 - 18:00
 • Donderdag
  07:30 - 18:00
 • Vrijdag
  07:30 - 18:00
 • Zaterdag
  07:30 - 16:00
 • Zondag
  Gesloten

Contact

 • Worstenbroodjeskopen.nl
 • Apollostraat 1
 • 5081 GS Hilvarenbeek
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
logo-Jan-Swaanen-witte-letters-a77beeb6
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites