Bierworstenbroodjes
“Het beste van twee werelden”

Bierworstenbroodjes

Sommige ideeën bestaan spontaan en blijken meteen een schot in de roos. Zo was daar rond het Brabantse carnaval van 2019 opeens bierworstenbrood! Speciaal voor carnaval introduceert Echte Bakker Jan Swaanen uit Hilvarenbeek een nieuwe ambachtelijke lekkernij in de vorm van Brabants bekendste streekproducten. En hoe kan dat anders dan bier en worstenbrood te combineren. Het bierworstenbrood bleek meteen populair. “Eigenlijk is deze nieuwe traktatie het beste van twee werelden!”, zo vertelt bakker Dennis Swaanen. Benieuwd naar deze smakelijke lekkernij? Lees dan snel verder en bestel vandaag nog uw eigen overheerlijke bierworstenbrood volgens uniek recept.

Bierworstenbrood bestellen

Dennis Swaanen van Echte Bakker Jan Swaanen in Hilvarenbeek vertelt hoe hij dit nieuwe product verzon in de aanloop naar carnaval: “Worstenbroodjes en carnaval horen bij elkaar. Net zoals bier en carnaval bij elkaar horen. Waarom deze dingen dan niet combineren?”. Vorig jaar maakte hij deze speciale carnavalslekkernij voor het eerst voor een jubilerende vereniging, maar het recept is gedurende het jaar verbeterd. “Het is een heerlijke hartige snack geworden, die altijd smaakt!” Want dat is kort samengevat wat een worstenbroodje kenmerkt: een hartige snack die zowel als tussendoortje of als lunch gegeten kan worden. ‘Even snel een worstenbroodje halen’ is dan ook een bekend begrip in Brabant wanneer mensen worstenbrood bestellen of kopen.
Bierworstenbrood met speciaalbier
Bierworstenbrood met speciaalbier

Worstenbrood met speciaalbier

Voor het bierworstenbrood wordt niet zomaar bier gebruikt. Voor het maken van het bierworstenbroodje, gebruikt bakker Dennis lokale producten als basis. Waaronder een bijzonder biertje uit de streek van Hilvarenbeek. “Sinds enkele jaren hebben wij een eigen akker met het oergraan spelt. Dit is vervolgens gemalen op de molensteen van molen de Doornboom in Hilvarenbeek, zodat wij dat tot worstenbrooddeeg kunnen verwerken.” In het deeg wordt ook bier van Museumbrouwerij de Roos in Hilvarenbeek gebruikt. “Tijdens het zoeken van een biertje met de juiste combinatie van kruiden, bitterheid en zoet kwamen we bij de Bikse Tripel van De Roos. Vol en romig van smaak, precies wat we nodig hebben!”. En zo vonden de twee werelden elkaar en het bierworstenbrood zag het levenslicht.

Worstenbroodjes in heel Nederland bezorgd

Het bierworstenbrood heeft inmiddels een plekje veroverd op de Nederlandse markt. Niet alleen vanwege de nieuwe combinatie, maar ook vanwege de unieke combinatie. Zo hebben onze bierworstenbroodjes die lekkere bite die u wilt hebben! Zacht en smeuïg van binnen en lekker knapperig van buiten. U kunt met 1 druk op de knop eenvoudig de Brabantse gezelligheid in uw huis halen. De bierworstenbroodjes zijn heerlijk als tussendoortje, lunch of als traktatie op een feest. Ook onze andere specialiteiten zijn eenvoudig te bestellen. Bekijk hiervoor ons assortiment op de website. Woont u niet in Noord-Brabant en wil u toch deze unieke traktatie ervaren? Geen probleem! Wij sturen u graag een vers pakketje vanuit het zuiden via PostNL.
Bierworstenbrood met speciaalbier

Openingstijden

 • Maandag
  08:00 - 18:00
 • Dinsdag
  08:00 - 18:00
 • Woensdag
  08:00 - 18:00
 • Donderdag
  08:00 - 18:00
 • Vrijdag
  08:00 - 18:00
 • Zaterdag
  08:00 - 17:00
 • Zondag
  Gesloten

Contact

 • Worstenbroodjeskopen.nl
 • Apollostraat 1
 • 5081 GS Hilvarenbeek
 • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
logo-Jan-Swaanen-witte-letters-18f66f55
Website gerealiseerd door: Van Laarhoven Websites